Isıtıcılar

Hangi Isıtıcı Seçmeliyim

Doğru ısıtıcıyı seçmek ürünü nerde kullanacağınızla bağlıdır. Mesala Evo 40 ürünümüzü bir evde kullanamazsanız . Evo 40 bir endüstriyel ısıtıcıdır ve 380 V elektrikle çalışmaktadır. Fakat daha iyi ısınırım ve çabuk ısınırım diye düşünerek evinde ısınmak için almak isteyen müşterilerimiz olabiliyor.

Kışın kar yağarken üşümeden evimizde ,ofisimizde manzaranın keyfini çıkarmak ve gözlerimizi yerinden çıkaracak elektrik faturaları ödememek için doğru ürünü almaktan daha önemli olan bir konu izolasyon  eğer evinizin ya da ofisinizin ya da fabrikanızın izolasyonu iyi ise ısı kaybı yaşamazsınız , ısıyı içerde tutarsanız ve ısıtıcınızı daha fazla çalıştırmazsanız. Bu da size elektrik faturanıza cebinize yansır.

24m2 lik bir odanız olduğunu düşünelim . Bu odanız için kaç kw’lık bir ürün almanız gerekir ?

Odanızın m2 sinden önemli olan bir konu tavan yüksekliğinizdir . Isıtıcıların ısıtma tablolarında belirtilen ısıtma m2 alanlarında genellikle tavan yüksekliği yok sayılır yada küçük bir yazı ile belirtilir.

Aşağıdaki tablodan ısıtmak istediğiniz alanın m2 sini bulalım .  Yazımın en başında bahsettiğim izolasyon konusu dikkate alarak ( hangi yapı orta yalıtımlı , iyi yalıtımlı açıklamalardan okuyarak bulabilirsiniz) doğru ürün seçiminiz yapabilirsiniz.

Picture 1

Yalıtımsız: K= 3,0 – 4,0 / Trapez sac çatı ve duvarların olduğu basit binalar, çadırlar

Az Yalıtımlı: K= 2,0 – 2,09 / Tek kat tuğladan duvar ve basit kiremit çatılı yapılar, tek kat camlı pencereler

Orta Yalıtımlı: K= 1,0 – 1,9 / Çift kat tuğla duvar ve az miktarda pencereli, standart çatılı yapılar; sandviç panel duvar ve çatılı yapılar

İyi Yalıtımlı: K= 0,6 – 0,9 / Çift yalıtımlı duvarlar ve çift camlı pencere ile yalıtımlı döșeme ve çatılar

 

Tablo 2,5 mt. Tavana göre hesaplanmıştır. Bilgi ve talepleriniz için lütfen bize ulaşın